Skip to main content

Actueel

Sponsor basketbal voorziening voor Voorliggende voorziening Jeugd

Vernay Europa heeft geld vanuit de eigen personeelspot beschikbaar gesteld voor het sponsoren van een nieuwe basketbal voorziening voor de Voorliggende Voorziening Jeugd.

De kinderen en begeleiders zijn Vernay Europa heel dankbaar voor deze mooie nieuwe activiteit!

Vacature activiteitenbegeleider

geplaatst novemer 2023

Winterfair2023!

geplaatst: 5 oktober 2023

Haringparty 2023

geplaatst: juli 2023

bron foto: Stentor

Rijssense bedrijven geven gul op Haringparty de Oosterhof. Maar liefst 106.650 euro werd opgehaald op het feestje in de tuin van de havezathe. Een erg hoog bedrag, maar daarmee haalt het niet het record van vorig jaar. „Dat kan ook niet elk jaar”, vertelt organisator Hans Bloemendaal. (bron: Stentor)

Fantastisch is dat de helft van dit bedrag naar Stichting Zorgboerderij gaat. Binnenkort meer nieuws over hoe we dit bedrag gaan inzetten tot nog beter dienstverlening van onze zorgboederij!

Start nieuwe activiteiten

geplaatst 23 april 2023

RIJSSEN - Zorgboerderij De Borkeld is al jaren een begrip in Rijssen en omstreken. Veel cliënten weten de weg naar de zorgboerderij te vinden en hebben daar een mooie dagbesteding. Sinds kort op basis van zorg in natura.

Minder bekend zijn de -12 kindergroep en de jeugdgroep die tot voor kort op de donderdagmiddag en -avond via de PGB aan de activiteiten deelnamen. Met behulp van de input van ouders, vrijwilligers en de begeleiders is in 2022 een plan van aanpak opgesteld om voortaan als voorliggende voorziening verder te kunnen gaan. Met een vernieuwd en geprofessionaliseerd activiteiten-aanbod voor kinderen en jeugd tot gevolg. Het college van Rijssen-Holten heeft het plan van aanpak goedgekeurd en heeft besloten om in ieder geval de aankomende twee jaar de activiteiten financieel te ondersteunen.

Vanaf 17 mei start een nieuwe kindergroep op de woensdagmiddag (om de week). Tussen 14.00 en 17.00 uur worden er activiteiten aangeboden voor kinderen jonger dan 12 jaar met een lichte zorgindicatie (zie www.zorgboerderijdeborkeld.nl voor een specifieke omschrijving). Samen met een professioneel begeleider en de enthousiaste vrijwilligers wordt er in groepsverband op een ontspannen manier gewerkt aan de persoonlijke leerdoelen van de kinderen.

Vanaf 2 september zal er naast de bestaande jeugdgroep een nieuwe jeugdgroep starten eveneens om de week op de zaterdagmorgen. Kinderen (eveneens met een lichte zorgindicatie) ouder dan 12 jaar kunnen zich aanmelden. Tussen 10.00 en 13.00 uur worden vooral buitenactiviteiten ondernomen. Rondom de zorgboerderij of in het buitengebied van Rijssen-Holten. Voor deze groep zoekt de zorgboerderij nog vrijwilligers die zich één of twee zaterdagmorgens per jaar in willen zetten om samen met een professioneel begeleider deze activiteiten te organiseren.

Voor mensen met een kind of iemand met een kind kent die in aanmerking komt voor de nieuwe groepen en zin heeft om in veilige omgeving deel te nemen aan groepsactiviteiten kunnen voor meer informatie gaan naar de website of bel met de zorg coördinator Marije van der Neut: 0548-701581.

Vacature activiteitenbegeleider

geplaatst april 2023

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers algemeen

geplaatst maart 2023

Vrijwilliger jongeren

geplaatst maart 2023

Vrijwilliger jeugd

geplaatst februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Klik hier voor de nieuwsbrief van maart 2023

Nieuwsbrief december 2022

Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2022

Nieuwsbrief september 2022

Klik hier voor de nieuwsbrief van september 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Klik hier voor de nieuwsbrief van juli 2022