Algemene informatie

Activiteitencentrum De Hooiberg

Activiteitencentrum De Hooiberg, het creatieve onderdeel van Zorgboerderij De Borkeld te Rijssen, biedt voor jong en oud veel mogelijkheden om te ontzorgen: beeldhouwen, boetseren, schilderen, tekenen, bloemschikken. Alles op het creatieve vlak is mogelijk!

Op maandag, woensdag en vrijdag bieden wij dagbesteding aan volwassenen met een PGB-indicatie. Voor verdere informatie zie de kop: Dagbesteding Volwassenen (PGB).

Omdat niet iedereen die ziek is of zorgen heeft voor een PGB in aanmerking komt, bieden wij ook een aantal momenten aan waarop deze mensen de mogelijkheid krijgen om even te ‘ontzorgen’. Voor wie is dit bedoeld?

Voor allen die zorgen hebben m.b.t. bijvoorbeeld: psychische problemen, eenzaamheid, mantelzorg, verliesverwerking, ernstige ziekte of daarvan herstellend, of de thuissituatie geeft reden om “er even uit te zijn”, bijvoorbeeld een druk gezin. Met als doel dat deze bijeenkomsten ontspanning bieden. Hiervoor vragen wij een kleine vergoeding. Voor verdere informatie zie de kop: creatieve momenten voor volwassenen.

Ook zijn er kinderen met problemen en zorgen. Op donderdagmiddag, om de week, kunnen kinderen in de Hooiberg terecht met een PGB-indicatie. Voor verdere informatie zie de kop: Dagbesteding Kinderen (PGB).

In januari is er een nieuwe groep gestart, de tienergroep, op donderdagmiddag/avond, om de week, voor jeugd van 13 tot 20 jaar. Hier is ook een PGB-indicatie voor nodig. Voor verdere informatie zie de kop: Dagbesteding Tieners (PGB).

Daarnaast bieden wij aan kinderen zonder een PGB-indicatie, maar die om welke reden dan ook het nodig hebben om even te ontspannen, creatieve momenten aan. Deze zijn op woensdagmiddag. Ook dit tegen een kleine vergoeding. Voor verdere informatie zie de kop: creatieve momenten voor kinderen.